Özsoy'dan iki mübadil” kitabı daha
Gazeteci-Yazar İskender Özsoy'un iki kitabı daha okurlarla buluştu.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Ağustos 2014 - Salı 18:52
Güncelleme: 05 Ağustos 2014 18:52
Özsoy

Gazeteci-Yazar İskender Özsoy’un iki kitabı daha okurlarla buluştu.
15 yıldan beri “mübadele” konulu röportaj ve kitaplarıyla dikkati çeken Özsoy’un, son olarak “Ah Vre Memleket” isimli mübadele öyküleri ve Lütfü Karadağ’ın anlatıldığı “Özü Sözü Yanya” isimli biyografi kitabı okurlarla buluştu. Özsoy’un, “Ah Vre Memleket” isimli yapıtında 12 mübadil öyküsü yer alırken, “Özü Sözü Yanya”da ise “Bilge Mübadil” Lütfü Karadağ tanıtılıyor.
1947 yılında İstanbul’da doğup, 1973 yılından beri çeşitli gazetelerde çalışan Özsoy’un, daha önce de, “İki Vatan Yorgunları”, “Mübadelenin Öksüz Çocukları” isimli mübadeleyle ilgili kitapları, “Kurşun Harflerin Efendisi” isimli biyografisi, “Selânik’te Selâ Sesleri” ve “Mübadelenin Yas Kardeşleri” isimli röportajları yayınlanmıştı.
Özsoy, “mübadele”nin acılarını, mübadil ailelerin çektiği çileleri en etkili şekilde anlatan yazarlar arasında yer alıyor.

  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.7 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü